Uw vloer perfect onderhouden, zó doet u dat

Uw vloer perfect onderhouden, zó doet u dat

29 December
door Eerik Rieske

De vloer ziet er, wanneer deze net gelegd is, natuurlijk nog erg mooi uit. U wilt dit vast ook zo houden. Als vloerbedekking enige tijd wordt gebruikt zal deze veranderen. Goed onderhoud geeft de vloer een langere levensduur en zorgt ervoor dat de vloer er beter uit blijft zien.

ProjectDeZign maakt graag een onderhoudsplan op maat voor u, speciaal gericht op uw type vloer. Dit gebeurt in samenspraak met specialisten op het gebied van vloeronderhoud.

Eerste onderhoud na installatie van de vloer

Verwijder met een zachte bezem of stoffer en blik het losliggend vuil. Gebruik geen schuurspons of andere krassende hulpmiddelen. Pas na 48 uur de vloer reinigen met lauwwarm water (niet eerder i.v.m. de droogtijd van de verlijming). Er mag eventueel een laag alkalisch schoonmaakmiddel aan het water worden toegevoegd. De vloer vervolgens nadrogen om kalkopbouw te verkomen.

Dagelijks onderhoud

De vloer, afhankelijk van de vervuiling, stofwissen of licht moppen met lauwwarm water waar eventueel een neutraalreiniger aan toegevoegd kan worden. Na het reinigen de vloer nadrogen.

Incidenteel onderhoud

Sterk vervuilde vloeren kunnen geschrobd worden met een éénschijf- of combinatiemachine met rode schijf of middelharde borstels. Gebruik lauwwarm water met neutraalreiniger of een licht alkalisch schoonmaakmiddel. Daarna de vloer nadrogen.

Vlekverwijdering

Hardnekkige vlekken verwijderen met een doekje en wat terpetine. Geen schuursponsjes of krassende hulpmiddelen gebruiken. Vervolgens nawissen met schoon water en weer nadrogen.

Dagelijks onderhoud

Los vuil kunt u natuurlijk dagelijks verwijderen met een stofzuiger. Pas de hoogte van de borstel van de stofzuiger aan de poolhoogte van de vloer. Gebruik voor haartegels een stofzuiger met een glad mondstuk. Voor hoogpolige tapijten is het van belang de eerste maanden intensief te stofzuigen om losse vezels te verwijderen.

Tussentijds onderhoud

Voor ruimten met een sterke vervuiling door intensief gebruik is het goed om tussentijds extra onderhoud te plegen. Dit kan door middel van:

  • Poederreiniging
  • Droogshampoo
  • Bonnet Buffing

Incidenteel onderhoud

Sterk vervuilde vloeren kunnen behandeld worden met de sproei-extractie methode. Hiervoor wordt een twee-tanks machine gebruikt. Eén met schoon lauwwarm water dat met grote kracht in het tapijt wordt gespoten. Het water wordt vervolgens met het vuil weer krachtig uit het tapijt gezogen en komt in de tweede tank terecht. Vervolgens goed afzuigen om het droogproces te versnellen.

Vlekverwijdering

Vlekken zijn het best verwijderbaar als u direct na het ontstaan het vuil dept met een kleurloze doek (bijvoorbeeld keukenrol). Niet wrijven maar deppen en van buiten naar binnen werken. Nadat er niets meer opgenomen wordt, de plaats behandelen met een haarföhn. Vast vuil kunt u het beste verwijderen met een lepel.

Andere interessante nieuwsberichten

Lees meer
Bekijk nu! Dros Schoonmaakdiensten

Bekijk nu! Dros Schoonmaakdiensten

04 July
door Dain Rieske
Lees meer
Vrolijk kerstfeest !

Vrolijk kerstfeest !

16 December
door Dain Rieske